Anna Hýžová

Anna Hýžová

Setkání s živou stravou

Cena 100 Kč

18. 11. 2017 Malý sál 13:00 – 14:15

Anna Hýžová
spisovatelka, propagátorka živé stravy, vitariánka
www.ziva-strava.cz

„smyslem mého života je přinést lidem inspiraci ke změně, jeden malinký krůček může změnit celý náš život.“

Dříve učitelka v mateřské školce (pracovala také u neslyšících dětí), v roce 2009 dokončila studium na Institutu alternativních studií v Olomouci a dnes se věnuje stravování a výživě na volné noze.
Syrovou stravu vnímám jako úplný návrat k takové stravě, jakou zde pro nás příroda připravila. Měli bychom stravu vařit převážně v tom hrnci, jež nám příroda dala a tím je naše tělo. Jeho teplota je nastavena na 37° C a to je přesně ta teplota, kdy žijí enzymy. Díky enzymům vznikl život na Zemi a díky nim žijeme i my. Díky nim můžeme žít ve zdraví. Pokud si tuto enzymatickou banku vyčerpáme tím, že jíme enzymaticky mrtvou stravu (vařenou stravu), připravíme se tím o enzymy, jež mají za úkol naše tělo udržovat ve zdravém stavu po celý náš život.

Vitariánství je životní směr, ve kterém je stravování založeno na konzumaci pouze syrových – živých potravin, tj. zeleniny, ovoce, ořechů, semínek a bylin. Tedy nevařených pokrmů. Živá strava je léčebný systém a výživový směr, ale není jedinou cestou, která uzdravuje. Pokud bychom změnili jen obsah talíře a nehledali příčiny našich problémů v životě, byla by naše cesta neúplná. Záleží na našich myšlenkách, které nás doprovází životem, na vnitřní harmonii či disharmonii, jež se projevuje vně prostřednictvím našeho zdravotního stavu.